Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a afirmat că la şedinţa de miercuri a Executivului a fost prezentată o informare a AEP privind localităţile unde trebuie organizate alegeri locale parţiale, iar Guvernul va lua o decizie, în perioada următoare, pe care o va anunţa public. Reacţia acestuia vine la o întrebare legată de faptul că Ludovic Orban a somat iar Executivul să respecte dreptul la vot al cetăţenilor din 50 de localităţi fără primar ales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să vă confirm că la şedinţa de Guvern a fost prezentată informarea AEP legată de localităţile unde e nevoie de organizare de alegeri şi în perioada următoare Guvernul îşi va anunţa decizia”, a afirmat Dan Cărbunaru, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, când intenţionează Executivul să demareze aceste alegeri parţiale locale.

Chestionat despre somaţia în acest sens făcută de către liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban către Executiv, Cărbunaru a răspuns: „Nu am oferit niciodată comentarii la opiniile politice din spaţiul public”.

„În urma prezentării acestei situaţii, urmează să prezentăm decizia. De îndată ce decizia va fi luată, atunci o să o comunicăm”, a completat Cărbunaru.

Ludovic Orban a somat iar Executivul să respecte dreptul la vot al cetăţenilor din 50 de localităţi fără primar ales, şi a acuzat Guvernul Ciucă de abuz în funcţie. Acesta a adăugat că Guvernul nu respectă legile ţării şi Constituţia şi pune în pericol democraţia în România.

„De peste un an de zile, sunt zeci de localităţi unde a fost vacantată funcţia de primar. De peste un an de zile, în ciuda demersurilor pe care le-am pornit, Guvernul refuză să respecte dreptul la vot al cetăţenilor din cele peste 50 de localităţi în care nu există primar ales de cetăţeni. Cred că în cursul zilei de ieri Guvernul a primit o nouă adresă din partea AEP care cuprinde situaţia din cele 50 de localităţi în care nu există primar ales, localităţi care sunt conduse fără mandat acordat de cetăţeni prin intermediul votului. Guvernul calcă în picioare dreptul la vot al cetăţenilor din aceste comunităţi locale şi compromite programele de dezvolare prin faptul că nu permite cetăţenilor să-şi aleagă un primar care conduce autoritatea locală”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.