Candidatul AUR la Primăria Capitalei Mihai Enache a prezentat, joi, cel de-al cincilea „exponat” din „Muzeul risipirii banului public” şi anume Tribuna Stadionului Iolanda Balaş-Soter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Săptămâna trecută am fost la al patrulea exponat, în locul în care s-a născut Bucureştiul, la Cetatea Domnească, iar astăzi suntem în locul unde s-a născut sportul în Bucureşti. Aici a existat prima platformă sportivă din România, de pe timpul Regelui Carol I. Au fost terenuri date Federaţiei generale de atletism, cum se numea atunci, aici a început să se practice sport în România cum ar fi rugby, oină, fotbal şi cu timpul s-a dezvoltat aici o bază sportivă care, bineînţeles, cu timpul s-a degradat şi trebuia reînnoită. Dacă avem un exemplu minune că avem un stadion de rugby, aici este tribuna de atletism a Stadionului Iolanda Balaş, o dorinţă a marii campioane olimpice de a avea în Bucureşti un centru modern de atletism, de a avea în continuare campioni la atletism”, a explicat Mihai Enache, într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la faţa locului.

Acesta a adăugat că investiţia în modernizarea arenei a fost începută în anii în care ţara noastră încă avea performanţe la Olimpiade, la Campionate mondiale şi europene.

„În 2005 a început aici o investiţie, se dorea a fi un centru modern al atletismului, Centrul Naţional de Atletism, cu un stadion de atletism cu toate facilităţile şi cu această tribună care trebuia să fie pe lângă zona de spectatori, un hotel, un mini-cantomanent pentru sportivi, săli de sport în interior, cantine şi aşa mai departe. Este un proiect început în 2005, au trecut 19 ani, este abandonat de mai bine de zece ani. Cred că în 2010 au dispărut ultimii muncitori de zonă şi, practic, cei cinci milioane de euro care s-au investit în această construcţie s-au dus pe apa sâmbetei, s-au dus pe apa risipei, aşa cum din păcate avem multe alte exemple”, a completat Enache.

Mihai Enache a prezentat mai multe „exponate” costisitoare pentru bucureşteni, însă de care nu se pot folosi, cum ar fi  Patinoarul Mihai Flamaropol, infochioşcurile turistice, Curtea Domnească şi trotuarul rulant pentru staţia intermodală Basarab-Gara de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.