Camera Deputaţilor a lansat procedura pentru a cumpăra 600 de măşti contra gazelor, cu valoare estimată de peste 252.000 de lei, având în vedere obligaţia legală de a realiza asigurarea materială şi financiară a protecţiei civile. Potrivit legii, înlocuirea echipamentelor vechi reprezintă o obligaţie a instituţiilor publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor a lansat procedura pentru a cumpăra 600 de măşti contra gazelor, în valoare estimată de 252.100,84 lei.

„Conform Legii 481/2004 privind protecţia civilă, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile publice şi operatorii economici au obligaţia să planifice şi să realizeze asigurarea materială şi financiară a protecţiei civile (art. 63, capitolul VIII, Secţiunea 1). Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depăşirii termenului de folosire în condiţii optime, impus de producător, precum şi a lipsei de pe piaţă a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligaţie a instituţiilor publice, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis, luni, Camera Deputaţilor, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, stocul de măşti contra gazelor, respectiv cel de cartuşe necesare acestora, trebuie reînnoite periodic, conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, legea impune instituţiilor publice să prevadă, anual, în bugetul propriu, fonduri pentru cheltuielile necesare desfăşurării activităţilor de protecţie civilă.

„Menţionăm faptul că suma publicată în SEAP reprezintă o valoare estimată, preţul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind preţul cel mai mic”, a mai transmis instituţia. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.