Camera Deputaţilor a aprobat, decizional, legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat, fiind vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023, a anunţat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Actul normativ merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timişoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România. Camera Deputaţilor a aprobat legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023. Aceşti bani vor susţine atât investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanţat de la bugetul local, atât investiţiile, cât şi programul pentru instituţiile şi operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni şi de la bugetul de stat”, a scris Dominic Fritz, marţi pe Facebook.
 
Edilul a adăugat că „e o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru vizibilitatea României pe plan european”.
 
„Sper că mediul politic a înţeles că susţinerea Timişoarei este o oportunitate uriaşă pentru toată lumea. Le mulţumesc parlamentarilor şi oamenilor politici care au înţeles importanţa strategică a acestui titlu şi au susţinut legea votată azi”, a conchis Fritz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.