Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică legea 152/1998 şi care prevede prelungirea la o perioadă de cinci ani a contractului de închiriere a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, nu un an cum era până acum. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1998.

Astfel, este preconizată posibilitatea de prelungire a contractului de închiriere a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, pe perioade de câte cinci ani, iar nu de un an, cum este în prezent.

Totodată, este propusă eliminarea condiţiei consemnării în cartea funciară a interdicţiei de vânzare, dacă achiziţionarea locuinţei s-a făcut după minimum 6 ani de la data încheierii contractului de închiriere.

„După expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte 5 ani”, mai arată o prevedere din proiectul de lege adoptat de către deputaţi. 

De asemenea, „locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, repartizate, după caz, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fară ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului şi fără interdicţie de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiţia consemnării interdicţiei de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condiţiile legii”, mai stipulează propunerea legislativă.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul decizional şi prin urmare legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.