Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că numele viitorului premier va fi discutat de noua majoritate politică formată în urma rezultatului alegerilor parlamentare, el precizând că în ALDE sunt destui colegi de-ai săi cu experienţă pentru ocuparea acestei funcţii, în frunte cu el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a arătat că e foarte probabil ca ALDE să nu facă 51%, la alegerile parlamentare şi îi este teamă că niciun partid nu va face 51%, fapt ce va impune formarea unui guvern de coaliţie.

”Nu ducem lipsă de posibili premieri în viitor (...) Sunt colegi care au experienţă suficientă, începând cu mine. Ca să nu ne temem de astfel de situaţii, cel mai probabil după alegeri va guverna o coaliţie politică, iar chestiunea aceasta (a premierului - n.red.) coaliţia va trebui să o decidă, după alegeri”, a explicat Tăriceanu.,

Copreşedintele ALDE a menţionat că nu doreşte să pună lucrurile într-o ordine nefirească. ”Întâi trebuie să câştigăm alegerile”, a afirmat el. 

Tăpriceanu a amintit că ALDE candidează pe liste separate, iar după alegeri se va discuta numele premierului, de către noua majoritate formată în urma rezultatului votului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.