Primarul comunei Cislău Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţ aflat în fruntea comunităţii din anii '90, a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti după ce fusese achitat de instanţa de fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dumitru Mitroiu, primar al comunei Cislău aflat la conducerea primăriei din comună din ani 90 şi contabilul Primăriei Cislău Cristina Nicoleta Botan au fost condamnaţi definitiv pentru abuz în serviciu  de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce iniţial, Judecătoria Pătârlagele îi achitase pe cei doi în procesul deschis în anul 2017.
 
Mitroiu este acuzat că împreună cu contabilul instituţiei şi-ar fi acordat ilegal sporuri de vechime şi fidelitate pe parcursul anului 2012 atât pentru el cât şi pentru viceprimarul din acea vreme. În acelaşi proces primarul comunei Cislău mai era acuzat şi de uz de fals însă fapta s-a prescris până la finalizarea procesului.
 
„Curtea de Apel Ploieşti încetează procesul penal cu privire la inculpatul Mitroiu Dumitru, sub aspectul infracţiunii de uz de fals prev. de art. 323 C.p., cu aplic. art. 5 C.p., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În baza art. 297 alin. 1) cu aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 condamnă pe inculpatul Mitroiu Dumitru la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (comisă în legătură cu acordarea sporurilor de vechime şi de fidelitate primarului şi viceprimarului comunei Cislău în intervalul ianuarie-decembrie 2012)”, se arată în sentinţa dictată joi de magistraţii prahoveni.
 
Instanţa a decis atât în cazul primarului comunei Cislău cât şi a contabilei instituţiei suspendarea executării pedepsei dar şi interzicerea unor drepturi şi libertăţi precum şi prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăriile comunelor Cătina sau Calvini timp de 60 de zile pe perioada termenului de supraveghere.
 
Prin urmare, odată cu hotărârea definitivă a instanţei primarul Dumitru Mitroiu îşi va pierde mandatul iar atribuţiile de primar vor fi preluate de viceprimarul comunei până la organizarea de alegeri parţiale anticipate în urma cărora să fie ales un nou primar.
 
Dumitru Mitroiu este de profesie profesor de matematică şi a intrat în Primăria Cislău în anul 1990 ca viceprimar, post pe care l-a ocupat timp de 2 ani. Din anul 1992 Mitroiu a fost ales odată la 4 ani primar al comunei aflându-se în prezent la al optulea mandat cele mai multe dintre aceste fiind ales pe liste FSN sau PSD dar şi pe listele Partidului Democrat.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.