Candidatul PNL la Primăria Capitalei Sebastian Burduja a precizat că Nicuşor Dan ar trebui să meargă la PSD Bucureşti şi să o întrebe pe Gabriela Firea şi pe cei de la PMP de ce au permis proiectul imobiliar din zona Modrogan, dacă tot organizează, joi, o conferinţă de presă în apropierea sediului PNL pentru a vorbi despre acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul Nicuşor Dan a anunţat în proximitatea noastră o conferinţă de presă şi noi îl aşteptăm la o dezbatere. O dezbatere pe care o cerem pentru bucureşteni. Este dreptul bucureştenilor să fie informaţi. Noi n-am refuzat niciodată vreo dezbatere pentru a ne prezenta candidatul, opţiunile, pregătirea candidaţilor, echipa pe care o am în cursa pentru Primăria Capitalei. Credem că aşa ar trebui să fie normalitatea într-o democraţie, cu dezbateri, cu argumente, cu lucruri concrete pe care oamenii le cer, cu proiecte, cu investiţii. În continuare, dacă tot vine la o conferinţă de presă domnul Nicuşor Dan, noi îl aşteptăm aici, i-am pus acest pupitru, să vină şi să dezbată. Îl rog pe Nicuşor Dan să verifice dacă nu cumva a greşit adresa conferinţei de presă de astăzi, pentru că, dacă subiectul pe care vrea să-l aducă în discuţie se leagă de acest proiect imobiliar, care, din păcate, este în proximitatea noastră, trebuie să verifice informaţiile şi să vadă că aici autorizaţia de construire a fost dată de Gabriela Firea. Deci, trebuia să meargă la sediul PSD Bucureşti şi să întrebe de ce a fost autorizat un proiect imobiliar pentru care dânsul se judecă”, a afirmat Sebastian Burduja, joi la sediul PNL Bucureşti din Aleea Modrogan 22.

Liberalul a adăugat că acest proiect imobiliar a fost aprobat în Consiliul General cu voturile consilierilor PSD, cât şi cu patru voturi de la PMP, care sunt actualii parteneri de alianţă ai lui Nicuşor Dan. Burduja i-a reproşat lui Nicuşor Dan că evită să vină la dezbateri cu el şi a promis că dacă actualul edil general câştigă un al doilea mandat nu va putea să conteze pe sprijinul PNL în CGMB.

„Nu mă voi duce acolo (la conferinţa organizată de Nicuşor Dan, n.r.). Nu vreau să fac niciun fel de intervenţii. Eu nu am venit să sparg conferinţa de presă a nimănui. Dacă a venit să ne povestească despre proiectul imobiliar din zona Modrogan, trebuia să meargă la sediul PSD Bucureşti să întrebe pe doamna Firea să-şi întrebe suporterii de la PMP de ce au permis acest proiect în Bucureşti”, a concluzionat Sebastian Burduja.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a vorbit, într-o conferinţă de presă susţinută la Aleea Modrogan 1, despre mafie imobiliară şi a precizat că One Modrogan este una dintre cele mai nocive construcţii pe spaţiu verde.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Suntem în Aleea Modrogan nr. 1 şi ăsta e un exemplu tipic de mafie imobiliară. Suntem într-o zonă protejată a Bucureştiului, constituită în jurul Palatului Modrogan. Palatul, în mod istoric, şi-a păstrat o grădină, care a fost spaţiu verde şi care e păarte din momnumentul istoric palatul Modrogan. Printr-un PUZ lşi o autorizaţie de contruire emisă în mandatul anterior s-a aprobat construcţia acestor blocuri, care nu au cu nimic de a face cu zona protejată. Instanţele au suspendat atât PUZ, cât şi autorizaţia de construire în urmă cu un an şi jumătate. Noutatea zilei de azi e o hotărâre pe care Tribunalul Bucureşti a pronunţat-o în această săptămână prin care beneficiarul One Properties împreună cu un ONG de casă au solicitat anularea întregului PUZ al zonei protejate, aduică reglementarea per care CG a dat-o în 2000 pentru zonele istorice ale Bucureştiului şi instanţa a constatat că această documentaţie este legală”, a explicat Nicuşor Dan.

Edilul general Nicuşor Dan a avut, joi, conferinţa la ora 13.00, iar Sebastian Burduja a anunţat cu scurt timp înainte de a susţine declaraţia de presă că evenimentul va avea loc la 12.45. Ambele conferinţe au avut loc pe Aleea Modrogan, doar că la numere diferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.