Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat miercuri, despre stadiul îndeplinirii jaloanelor din PNRR, că sunt jaloane unde sunt cu un procent bun de îndeplinire dar sunt şi jaloane mai complicate, unde mai au mult de lucru. Ministrul a anunţat că prioritatea sa zero în acest moment este să crească capacitatea administrativă a ministerului, pentru a întări pe termen scurt această Direcţie generală de ajutor de stat şi fonduri europene din cadrul instituţiei. Noi facem tot efortul ca la nivelul lunii septembrie să fim la zi cu tot ceea ce ţine de cererea de plată numărul 3, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt jaloane unde suntem cu un procent bun de îndeplinire, de exemplu ordonanţa 109 a fost deja pusă în practică la marile companii, de la Nuclearelectrica până la Romgaz şi altele. Sunt jaloane mai complicate, care vizează de exemplu eficienţa energetică, reforma 5 din PNRR, unde mai avem mult de lucru şi prioritatea mea zero în acest moment este să cresc capacitatea administrativă a ministerului, oamenii de acolo competenţi să continue să îşi facă treaba şi să reuşim, printr-o politică de resurse umane specifică acestor constrângeri din sectorul public, asta înseamnă transferuri, detaşări, să întărim pe termen scurt această Direcţie generală de ajutor de stat şi fonduri europene”, a spus ministrul.

El a a precizat că această direcţie gestionează nu numai PNRR ci şi Fondul pentru modernizare şi câteva scheme de ajutor de stat instituite prin Hotărâri de guvern, cum este schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie.

”Este un efectiv redus, trebuie întărit, asta înseamnă că pe termen scurt soluţia o reprezintă transferurile sau detaşările iar pe termen lung concursurile, dar un post scos de concurs şi a aduce pe cineva din afara sistemului şi a-l pregăti să livreze înseamnă trei-şase luni de zile”, a explicat Burduja.

Întrebat când se vor încheia jaloanele restante din PNRR, ministrul Sebastian Burduja a arătat: ”Noi facem tot efortul ca la nivelul lunii septembrie să fim la zi cu tot ceea ce ţine de cererea de plată numărul 3. Pentru cererea de plată numărul 4, este o analiză în curs dar şi acolo stadiul variază, sunt jaloane care au toate şansele de îndeplinire, cum e cel legal de contractele pentru diferenţă, un subiect tehnic unde au sprijinul BERD şi a unor consultanţi foarte buni şi acolo până la finalul anului au toate şansele să îndeplinească jalonul dar sunt şi altele care prezintă anumite provocări”, a mai spus ministrul Energiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.