Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că România este pregătită ca şi în iarna aceasta să acorde ajutor Republicii Moldova pentru ca ţara vecină să îşi asigure necesarul de resurse energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pentru iarna aceasta, aşa cum România a procedat şi iarna trecută, suntem absolut disponibili să asigurăm securitatea şi furnizarea acestor resurse vitale pentru Republica Moldova. Republica Moldova înmagazinează o cantitate de gaze în România, e adevărat o cantitate mică, pentru că acestea sunt condiţiile de piaţă, au posibilitatea să înmagazineze mai ieftin în alte zone. În acelaşi timp, şi pentru energie electrică, Hidroelectrica a furnizat la un preţ mai mic, anul trecut, decât preţul din piaţă către Republica Moldova şi suntem pregătiţi şi anul acesta să facem tot ceea ce este posibil, tot ceea ce ţine de noi, să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut”, a afirmat ministrul Energiei, la TVR, marţi seară.
 
Sebastian Burduja a precizat că pe viitor România intenţionează să furnizeze Republicii Moldova inclusiv energie electrică produsă la centrala nucleară de la Cernavodă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.