Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de marţi bugetul local pentru anul 2023, la aproximativ două luni de la prima şedinţă în care a fost supus dezbaterii. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consideră că adoptarea bugetului este rezultatul presiunii comunităţii locale asupra majorităţii PNL-PSD din Consiliul Local, dar consideră că majoritatea amendamentelor votate de consilierii PNL şi PSD la bugetul local sunt nelegale şi a anunţat că le va contesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru că nu mai pot fura din banii comunităţii locale, PNL şi PSD au blocat timp de două luni (anul trecut au întârziat tot două luni) demararea proiectelor de investiţii şi finanţarea spitalelor şi şcolilor din Sectorul 1.Presiunea cetăţenilor a contat enorm în adoptarea bugetului local. Comunitatea locală i-a învins astăzi pe politrucii PNL şi PSD din Sectorul 1”, a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al primăriei.

Totodată, edilul Sectorului 1 consideră că majoritatea amendamentelor votate astăzi de consilierii PNL şi PSD la bugetul local sunt nelegale şi a anunţat că le va contesta la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti.

“Drept dovadă că totul a fost un şantaj politic este chiar faptul că astăzi au votat, cu multiple amendamente nelegale, bugetul Sectorului 1 pe anul 2023. Vom contesta la prefect aceste amendamente (chiar dacă prefectul este o glumă sinistră a uselismului şi funcţionează de decor) deoarece este o formă mascată de a vira bani către firmele de casă sau unde au interese. Pot să vă spun, la primă analiză, că au mutat fonduri importante de la bugetul ADP Sector 1 - sunt supăraţi că se munceşte la spaţiile verzi şi în parcuri, au distrus bugetul Investiţiilor - mai nou sunt preocupaţi de achiziţiile de studii de fezabilitate şi au mutat bani chiar din contul destinat confinanţării fondurilor europene. Aceşti bani se duc către diverse proiecte fanteziste sau populiste. Au dirijat milioane de euro către CET Griviţa şi Compania de Investiţii şi Dezvoltare -care făcea machete de spital pentru Dan Tudorache, ambele aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru compania de sinecuri politice PSD-PNL deja pregătim o acţiune de dizolvare în instanţă” a mai afirmat primarul Clotilde Armand.

Însă, în opinia edilului Sectorului 1 cel mai grav amendament votat marţi în Consiliul Local îl constituie rezervarea sumei de 20.000 euro pentru presupuse recompense pe care ar trebui să le încaseze secretarul general al primăriei din timpul fostei administraţii.

“De ce au blocat bugetul timp de două luni? La întrebarea asta, nici Sebastian Burduja, nici Florin Manole, nu au dat un răspuns coerent. Puteau face aceste amendamente oricând, le-au ţinut ascunse până astăzi, şi le-au votat cu amândouă mâinile. Vă dau un exemplu elocvent, despre cum funcţionează coaliţia PSD-PNL la Sectorul 1, un amendament care a fost votat astăzi. Vor să rezerve suma de 20.000 euro pentru presupuse recompense pe care ar trebui să le încaseze fostul secretar general al Primăriei, Daniela Cefalan, om de bază în echipa lui Dan Tudorache, în perioada 2018-2020, pentru activitatea din Comisia de vânzare a spaţiilor comerciale. Să înţeleg că nu au votat bugetul, esenţial pentru comunitatea Sectorului 1, pentru că erau îngrijoraţi ca echipa Tudorache să nu sufere din punct de vedere financiar?Un lucru este cert: nu mai pot fura de la Sectorul 1 şi useliştii sunt în vrie. Îi vedeţi în toată splendoarea lor”, a conchis edilul Sectorului 1.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.