Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că PSD nu va accepta o creştere de 7% a pensiilor "sub nicio formă". "Să nu creadă cineva că cu aceşti 11%, pensionarii, în speţă părinţii şi bunicii noştri, se vor îmbogăţi. Nicidecum. Încercăm să le creem un scut cât de cât în faţa acestei avalanşe de preţuri", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi trebuie să ne vină cifrele finale de la Ministerul Finanţelor pe execuţie şi sperăm că astăzi se va ajunge la o formă finală. Noi ne susţinem punctul de vedere, motivat de evoluţia preţurilor din România şi vorbim aici de coşul de consum de bază al pensionarilor, care nu include doar inflaţia generală, ci din contră, include cele trei elemente principale şi aici vorbesc de alimente, unde avem scumpiri în proporţie de 15%-20%-25%, de preţurile la utilităţi, dar şi de preţurile la medicamente. O inflaţie dată deja octombrie 2020-octombrie 2021 la 7,9% şi cu o proiecţie de creştere în continuare şi din toate aceste calcule am ajuns la o majorare de 11% (...). Noi 7% nu vom accepta sub nicio formă (...). Să nu creadă cineva că cu aceşti 11%, pensionarii, în speţă părinţii şi bunicii noştri se vor îmbogăţi. Nicidecum. Încercăm să le creem un scut cât de cât în faţa acestei avalanşe de preţuri", a declarat Marius Budăi, la RFI.

Întrebat dacă statul îşi permite să facă asemenea majorări de pensii şi alocaţii şi dacă nu s-ar impune mai multă prudenţă, el a replicat: "Păi, dacă nu am fi fost prudenţi, am fi propus un procent mult mai mare. Vă aduc aminte că avem două legi în vigoare, care nu au fost puse în practică de către colegii aflaţi la guvernare până acum, cele două Guverne PNL, PNL-USR şi suntem în urmă cu acele majorări şi dacă ne-am fi dus pe o chestiune de iresponsabilitate, am fi propus din prima revenirea la acele legi, cu exact acel calendar de acolo".

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre simularea privind majorarea pensiilor şi cu cât vor creşte pensiile, că varianta iniţială a PSD însemna 11 miliarde în plus la bugetul de stat şi un deficit de circa 17 miliarde lei. El a afirmat că sunt căutate măsuri intermediare, alte surse de venit care pot fi făcute prin reducerea cheltuielilor, astfel încât să poată fi suportată o majorare a pensiilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.