Marius Budăi a afirmat că îşi menţine poziţia posibilităţii renegocierii unor aspecte din PNRR, însă nu rediscutarea Planului în integralitatea sa. Ministrul Muncii a adăugat că toată lumea este determinată să implementeze PNRR, însă o eventuală renegociere a Planului de Redresare şi Rezilienţă până în anul 2023 este o decizie care va fi luată de coaliţia de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am format un grup de lucru în cadrul coaliţiei şi atunci când vom avea decizii luate, vom comunica. Regulamentul de implementare al PNRR la nivel european prevede posibilitatea de discutare pe aspecte sau chiar integral a PNRR. Noi nu ne dorim să discutăm PNRR integral. V-am spus cu toţii extrem de determinaţi să implementăm PNRR. Când va lua decizia coaliţia politică şi grupul de lucru din cadrul coaliţiei pe aceste aspecte vă vom comunica”, a declarat Marius Budăi, întrebat dacă îşi menţine poziţia că PNRR ar putea fi renegociat până în 2023.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, joi seară, precizări, ”în urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”. 

Surse politice citate de Antena 3 susţin că PNL vrea să propună în coaliţie remanierea ministrului Muncii, Marius Budăi, care insistă cu declaraţii referitoare la creşterea pensiilor şi renegocierea procentului din PNRR alocat acestora. 

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, despre o solicitare pentru demisia lui Marius Budăi, că a fost discutat acest lucru şi că el îşi exprimă opiniile în interiorul coaliţiei.

„Cred că este important să stăm mai puţin la televizor, să muncim mai mult, pentru a avea mai mult randament”, a precizat liderul liberalilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.