Bogdan Trif, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a fost avizat luni favorabil în comisiile parlamentare, cu 38 de voturi “pentru” şi 13 voturi “împotrivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Trif a declarat, după audierile din comisii, că legea turismului trebuie trimisă de urgenţă în Parlament, iar un grup format din experţi ai Băncii Mondiale lucrează deja la o strategie în domeniul turismului.
 
“Trebuie să elaborăm şi să trimitem spre dezbatere Parlamentului, de urgenţă, legea turismului. Trebuie simplificată legislaţia. Nu am avut până acum o strategie în domeniul turismului. Avem deja un grup de lucru format din experţi ai Băncii Mondiale şi cred că, în cel mai scurt timp, România va avea prima strategie în domeniul turismului, care este esenţială în dezvoltare”, a declarat Bogdan Trif la finalul audierilor din comisiile de specialitate.
 
De asemenea, ministrul porpus a spus că dezvoltarea domeniului schiabil din Munţii Făgăraş este cel mai important lucru din masterplan.
 
“Vom implementa măsurile din masterplan. Dezvoltarea Mării Negre şi a Deltei Dunării, dar cel mai important este, din punctul meu de vedere, dezvoltarea domeniului schiabil din Munţii Făgăraş”, a continuat Trif.
 
Întrebat ce speră să rămână în urma lui la finalul mandatului de ministru, acesta a spus: ”Îmi doresc foate mult să realizez acest domeniu schiabil (din Munţii Făgăraş – n.r.)”.
 
Sibianul Bogdan Trif a urmat cursurile Facultăţii TTPA din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, dar şi pe cele ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ”Alma Mater” Sibiu. De asemenea, a făcut master ”Managementul sistemelor ecologice” şi ”Managementul relaţiilor de muncă”.
 
Între 2002 şi 2004 a lucrat ca inginer agronom, ulterior intrând în rândul angajaţilor din sistemul de protecţia mediului, iniţial în funcţia de consilier, ulterior fiind director coordonator şi director executiv al Agenţiei de Protecţia Mediului Sibiu, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 2013 – 2016.
 
Din martie 2016, Bogdan Trif a ocupat funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.