Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat miercuri, despre scandalul renovării vilei RA-APPS din Aviatorilor, că în opinia sa trebuie să păstrezi o decenţă în toate şi astăzi, în contextul în care se află România, nu vede oportun să aibă cineva un dressing cât un apartament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că odată ce ai ajuns premier sau preşedinte (..) cred că respecţi funcţia şi cred că trebuie să te asiguri, ca stat, că orice fost preşedinte are nişte lucruri de bază care sunt asigurate la un nivel decent”, a declarat Bogdan Ivan în emisiunea Insider Electoral de la Prima News.y

”Astăzi, în contextul în care se află România, cu problemele sociale, economice pe care le avem, în care se taie foarte mult din cheltuiala publică, nu văd oportun să aibă cineva un dressing cât un apartament.”, a completat ministrul Cercetării, adăugând că ”într-o clădire de 100 dau 200 de mp poţi să trăieşti la fel de bine ca într-una de 1000 de mp, că tot într-un pat dormi, tot cu o singură lingură mănânci”.

”Trebuie să păstrezi o decenţă în toate. Iar dacă conducerea statului cere tuutror să strângă cureaua, cred că trebuie să se uite bine înainte de a face aceste investiţii”, a mai spus Bogdan Ivan.

Recorder a prezentat, luni, o investigaţie intitulată ”Palatul Împăratului: şapte milioane de euro din bani publici pentru confortul unei singure familii” potrivit căreia pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, într-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a apărut un şantier învăluit într-o secretomanie totală. Este vorba de lucrări la o vilă de 1200 mp, care a fost, până nu demult, sediu de partid, iar de câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reşedinţă pentru o singură familie. Potrivit Recorder, suma pe care RA-APPS intenţionează să o investească depăşind orice imaginaţie, 7 milioane de euro numai pentru renovare şi amenajare.

Jurnaliştii precizează că, conform legii, cercul demnitarilor care ar avea dreptul la o asemenea locuinţă de protocol oferită de stat este foarte restrâns. Iar majoritatea indiciilor duc către aceeaşi persoană, şi anume preşedintele Klaus Iohannis.

Şi G4Media a scris că fostul sediu al Partidului Naţional Liberal şi al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din Bucureşti este pe cale să fie transformat într-o ”locuinţă individuală” care va fi atribuită preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta îşi va termina al doilea mandat, citând o sursă din mediul politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.