Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a declarat miercuri că i s-a dat o opţiune practică robotului ION, prin crearea unei opţiuni de chatbot la care lucrează acum, prin care îl integrează cu platfoma de servicii publice a statului român şi va oferi informaţii utile cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dincolo de a ne sfătui într-o zonă de vocabular care nu depăşeşte câteva recomandări, robotul ION este creat de nişte tineri geniali care şi-au rupt din timpul lor, din banii lor pentru a face ceva un proiect util pentru societate”, a spus ministrul cercetării în emisiunea Insider Electoral de la Prima News. 

Bogdan Ivan a arătat că în prezent i s-a  dat o opţiune practică robotului ION.

”Am creat o opţiune de chatbot la care lucrează acum, prin care îl integrăm cu platfoma de servicii publice a statului român şi prin care dacă cineva vrea să vadă că i-a expirat buletinul, şi ce trebuie să facă, robotul ION îi poate răspunde cu informaţii utile”, a subliniat Ivan.

”Să îi dăm o utilitate practică, că de discuţii politice fac alţii politică, inteligenţa umană, nu mai e nevoie şi de inteligenţa artificială”, a mai spus ministrul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.