Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte interimar al Senatului, a anunţat, luni, că miniştrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi Muncii, Violeta Alexandru, vor fi chemaţi la audieri în faţa comisiilor reunite de politică externă, de afaceri europene şi muncă, pe tema muncitorilor români din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate a devemit din ce în ce mai dificilă, iar autorităţile nu fac nimic să-i sprijine. Un muncitor a murit infectat de coronavirus, iar alţi două sute sunt în situaţii dificile, infecaţi. Sunt singuri, ţinuţi izolaţi în condiţii degradante. Nu le sunt respectate drepturile, nimeni nu a negociat pentru ei”, a declarat, luni, Robert Cazanciuc, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, a fost solicitată audierea miniştrilor Afacerilor Externe şi Muncii.

”Am solicitat ca ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Muncii să fie chemaţi în faţa comisiilor reunite de politică externă, de afaceri europene şi muncă pentru joi, iar  Biroul Permanent a aprobat această solicitare în unanimitate”, a mai declarat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, muncitorii au dreptul de a lucra în străinătate, dar autorităţile române trebuie să se asigure că au toate condiţiile, iar drepturile le sunt respectate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.