Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercuri, în vizită de rămas-bun, pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, cu ocazia încheierii mandatului acestuia în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Bogdan Aurescu a apreciat în mod deosebit eforturile ambasadorului David Saranga pe parcursul mandatului său, dedicate dezvoltării şi aprofundării relaţiei bilaterale româno-israeliene, exprimând speranţa că vor fi identificate noi proiecte de cooperare în domenii de interes comun şi pe viitor, în beneficiul ambelor state”, a transmis, miercuri, MAE, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, în acest sens, ambii oficiali au subliniat importanţa organizării celei de-a treia Şedinţe comune de guvern România-Israel, precum şi, în pregătirea acesteia, a celei de-a treia sesiuni a Grupului de Lucru în domeniul economic România-Israel, aflat în coordonarea celor două ministere de externe, cu obiectivul impulsionării relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale.  

De asemenea, a fost exprimat interesul consolidării, pe viitor, a cooperării în domeniul diplomaţiei digitale. 

”Cei doi interlocutori au evocat momentele de referinţă în relaţia bilaterală româno-israeliană, desfăşurate pe parcursul mandatului ambasadorului David Saranga, respectiv: vizita Preşedintelui Statului Israel la Bucureşti, din iunie 2021, vizitele Prim-ministrului şi ministrului afacerilor externe în Statul Israel (septembrie şi noiembrie 2020), precum şi vizita fostului ministru al afacerilor externe şi actual Prim-ministru al Statului Israel, Yair Lapid, la Bucureşti, din martie 2022”, se mai arată în comunicat.  

Potrivit documentului citat,ministrul român de externe a exprimat satisfacţia pentru decizia Consiliului Afaceri Externe al UE de luni, 18 iulie, de reluare a reuniunilor Consiliului de Asociere UE-Israel, un obiectiv pe care l-a susţinut constant în ultimii doi ani. 

La finalul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulţumiri ambasadorului David Saranga pentru activitatea sa în România şi i-a urat succes în misiunile sale viitoare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.