Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis luni, pe Twitter, după anunţul Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, privind susţinerea României pentru aderarea la Schengen, că eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti excelente! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români!”, a scris ministrul de Externe în mesaj. 

Ministrul de Externe îi mulţumeşte omologului său german, Annalena Baerbock, ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania.

Statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, că salută anunţul făcut de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic, şi a arătat că îi mulţumeşte pentru angajamentul său personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.