Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat, luni, la Bucureşti, cu omologul din Canada, Mélanie Joly, printre altele, despre coordonarea răspunsului la invazia Rusiei în Ucraina şi noi sancţiuni pentru Rusia. Aurescu anunţă că 70 de state şi două organizaţii au cerut României sprijin pentru evacuarea propriilor cetăţeni din Ucraina, 7.000 de cetăţeni ai altor state decât Ucraina fiind ajutaţi până acum. Între aceştia au fost peste 600 de cetăţeni canadieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul din Canada, Mélanie Joly, au avut, luni, consultări la Bucureşti, la finalul cărora au semnat o declaraţie comună.  

”Declaraţia reflectă rezultatele consultărilor de astăzi şi arată hotărârea României şi a Canadei de a consolida cooperarea la nivel bilateral (...) Am discutat mai ales despre coordonarea în vederea răspunsului comun la contextul actual generat de impactul fără precedent, atât din punct de vedere umanitar, cât şi securitar pentru spaţiul euro-atlantic şi global al agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse în Ucraina”, a afirmat ministrul Bogdan Aurescu, într-o conferinţă de presă.  

Potrivit acestuia, s-a discutat şi desre noi sancţiuni care să fie introduse împotriva Federaţiei Ruse.  

”Ne bucură să constatăm coordonarea care există între UE şi partenerii noştri, inclusiv Canada. Suntem alături de poporul ucrainean care rezistă cu eroism. România acordă sprijin susţinut refugiaţilor ucraineni şi cetăţenilor statelor terţe şi misiunilor diplomatice, în vederea plecării din Ucraina”, a mai afirmat Aurescu. 

Acesta a precizat că peste 70 de stat şi 2 organizaţii internaţionale au cerut sprijin pentru evacuarea cetăţeniilor sau a misiunilor diplomatice străine, iar ”România a făcut tot ceea ce a putut pentru ca intrarea în România, tranzitul şi plecarea spre ţările de destinaţie să se facă în siguranţă”.  

Aurescu a precizat că peste 7.000 de cetăţeni ai altor state au trecut în România şi apoi au plecat mai departe.  

”Am facilitat evacuarea în siguranţă a peste 600 de cetăţeni canadieni”, a mai afirmat Aurescu.  

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.