Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat că PNL ar trebui să înfiinţeze o şcoală de administraţie liberală, unde cei mai buni să predea modele de admnistraţie, în contextul în care administraţiile locale conduse de liberali sunt printre cele mai performante din ţară. El a mai spus că „statul liberal nu e un concept abstract, e un spaţiu viu care se construieşte cu fonduri europene, cu expertiză şi cu foarte, foarte multă muncă” şi în acest sens a oferit exemplul Guvernului Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Traversăm o perioadă încărcată de crize multiple, cea mai gravă fiind criza de securitate europeană provocată de agresiunea nejustificată a Federaţiei Rusie asupra Ucrainei. În bătălia cu toate aceste crize v-aţi asumat răspunderea alături de Guvernul României. Este un act de responsabilitate asumat de către dumneavoastră, cei peste 1.200 de primari liberali, cei peste 11.000 de consilieri locali, cei 17 preşedinţi de consilii judeţene şi cei peste 900 de consilieri judeţeni ai PNL. Vă mulţumesc încă o dată pentru solidaritate şi pentru implicare. Liga aleşilor locali este inima PNL, care bate cu putere în toate colţurile României şi pentru a menţine cât mai puternic bătăile acestei inimi este nevoie de oameni care iubesc ceea ce fac şi care se dedică comunităţilor din care fac parte. PNL depinde foarte mult de dumneavoastră, pentru că sunteţi prima şi cea mai importantă interfaţă a partidului în relaţia cu cetăţenii şi cu comunităţile. Cred că ar trebui să împărtăşim mai mult din această experienţă acumulată şi să înfiinţăm o şcoală de administraţie liberală, în care cei mai buni să predea modele de administraţie celor care doresc o carieră în administraţia publică în România. Profit de această ocazie şi lansez această provocare preşedintelui Ligii aleşilor locali să creeze această şcoală de excelenţă în administraţie. Sunt convins că va fi un proiect de succes”, a afirmat Lucian Bode, la Liga Aleşilor Locali a PNL care se desfăşoară joi la Braşov.

El a vorbit despre performanţele administraţilor lcoale liberale.

„Avem municipii magnet conduse de primar liberali precum Cluj napoca, Oradea şi mai nou Constanţa care atrag tineri pentru foarte bune condiţii de viaţă. Nu ne vom opri aici. Mai avem de cucerit reduce politice, de convins oamenii că liberalii ştiu să facă politică în folosul cetăţenilor. Statul liberal nu este un concept abstract, el este un spaţiu viu şi se construieşte cu investiţii, cu fonduri europene, cu iniţiative, cu expertiză şi cu foarte multă muncă. Guvernul Nicolae Ciucă a pornit această muncă de construcţie şi sprijină administraţiile publice locale curajoase cu iniţiativă care au ales drumul dezvoltării, care au ales drumul modernizării. Nimic nu ne poate opri din acest maraton al dezvoltării României, care pune la bătaie proiecte valoroase de modernizare, de inovare şi digitalizare a administraţiei publice”, a conchis Bode.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.