Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a anunţat că, în timpul cât va asigura interimatul, nu va lua în discuţie problema transferării Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. "Ar fi incorect ca, pe de-o parte, de la Ministerul Justiţiei să susţin într-un fel şi de la Ministerul Afacerilor Interne în alt fel", a explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a declarat, joi seară, că în timpul cât va asigura interimatul la Ministerul Justiţiei nu va lua în discuţie chestiunea privind Poliţia Judiciară.

"Ar fi incorect ca, pe de-o parte, de la Ministerul Justiţiei să susţin într-un fel şi de la Ministerul Afacerilor Interne în alt fel. Cu siguranţă ministrul care va veni şi vă spun că îmi doresc ca în cel mai scurt timp - şi când spun cel mai scurt timp mă refer la zile, nu la 45 de zile - USR PLUS să vină cu o nominalizare pentru acest portofoliu important din Guvernul României", a susţinut el.

El a adăugat că guvernarea merge înainte.

Bode, care este şi ministrul Afacerilor Interne, declara, în luna aprilie, că este imposibil ca poliţiştii judiciari să treacă de la MAI la Ministerul Justiţiei, pentru că este vorba de 60% din Poliţia Română, iar acest lucru ar crea o mare problemă pentru cele două ministere.

"În programul de guvernare este prevăzut preluarea Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Ministerul Justiţiei, şi noi, şi Ministerul Justiţiei, am ajuns la concluzia că acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de poliţişti de Poliţie Judiciară din cei 48.000 de poliţişti cât are Poliţia Română astăzi, 60% practic din Poliţia Română ar trebui conform acestei reglementări să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei, ceea ce ar crea o mare problemă în MAI şi o problemă la fel de mare în Ministerul Justiţiei pentru că nu ar putea să îi gestioneze”, declara Lucian Bode.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.