Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că a fost rugat de colegi să se implice în partid în perioada de campanie electorală, astfel că o să îşi facă treaba şi o să facă ceea ce ştie, infirmând că democrat-liberalii au făcut un pas înapoi ci votul a fost pentru ca partidul să fie unit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Blaga a afirmat că, în şedinţă, colegii l-au rugat să ajute în continuare partidul, mai ales că vin alegerile parlamentare.

”Asta o să fac, ca membru simplu al partidului, o să îmi fac treaba şi o să fac ceea ce ştiu, inclusiv în campanie”, a spus Blaga.

Întrebat cum i-a convins pe cei din PDL să accepte preşedintele unic, Blaga a spus că el, personal, vorbeşte din 26 iulie 2014 doar de PNL.

”Cu argumentele unora dintre colegi, cu contra-argumentele altora, am tras concluzia care se impune. Colegii, după două ore şi jumătate de discuţii, cu un singur vot împtorivă, au susţinut acest lucru, că partidul trebuie să fie mai unit. De aceea nu l-am propus pe domnul Buda copreşedinte, ci împuternicit de mine, pe articolul 161, să semneze listele electorale”, a declarat Blaga.

Întrebat dacă nu consideră că prin această decizie aripa PDL din partid face un pas înapoi, Blaga a răspuns: ”Nici pe departe, suntem un singur partid, că nemulţumiţi vor fi şi din foştii PNL şi din foştii PDL, asta e viaţa”.

El a ţinut să precizeze că se va apăra în instanţă, în dosarul în care este acuzat de DNA, şi o să îi convingă pe procurori că nu au probe.

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Vasile Blaga a fost plasat sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.