Vasile Blaga, care miercuri a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL în urma începerii urmăririi penale împotriva sa pentru fapte de corupţie, a spus, sâmbătă seară, la finalul celor două şedinţe ale liberalilor, că decizia ca Alina Gorghiu să fie preşedinte unic al PNL este cea mai bună soluţie şi "calea cea mai corectă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au fost două şedinţe administrative - prima, cea a preşedinţilor din vechiul PDL, apoi a urmat şedinţa normală cu preşedinţii de organizaţii PNL, iar în prima şedinţă, după o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă şi patru abţineri, am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că, de fapt, suntem un singur partid, iar PNL să aibă un singur preşedinte, în persoana Alinei Gorghiu", a declarat Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Alina Gorghiu.

El s-a declarat convins că a fost aleasă soluţia cea mai bună, spunând că o va sprijini în continuare pe Alina Gorghiu.

"Cred că este calea cea mai corectă. Aveţi încredere că partidul va găsi resorturi să treacă peste aceste momente şi să iasă întărit", a adăugat Blaga.

Partidul Naţional Liberal urmează să convoace, pentru săptămâna viitoare, sâmbătă, Consiliul Naţional de Coordonare, forul cel mai apropiat de Convenţia Naţională, pentru validarea deciziei luate de democrat-liberali, privind preşedinţia unică a partidului şi desemnarea lui Daniel Buda prim-vicepreşedinte, pentru a contrasemna listele la alegerile parlamentare.

Convocarea Consiului Naţional de Coordonare (CNC) are loc în condiţiile în care Daniel Buda, desemnat de aripa PDL a partidului să contrasemneze listele la parlamentare, în calitate de prim-vicepreşedinte, nu deţine această funcţie, încă, el fiind preşedintele PNL Cluj şi preşedintele comisiei de etică a partidului. 

De asemenea, liberalii au stabilit ca primarul Aradului, Gheorghe Falcă,să fie şef de campanie al PNL la alegerile parlamentare, nominalizarea fiind făcută de către liderul PNL, Alina Gorghiu. Decizia urmează să fie validată în Biroul Politic al PNL care va avea loc săptămâna viitoare.

Falcă va prelua astfel coordonarea campaniei de la fostul lider al partidului Vasile Blaga.

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Vasile Blaga a fost plasat sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.