Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat. USR mai spune că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie”, precizează USR.

Uniunea arată că ”Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, şcoli, spitale, comunităţi, şi va continua să facă asta la Câmpulung, susţinută de USR”.

”Colega noastră s-a retras din dorinţa de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuţii apărute în spaţiul public să mute atenţia de la problemele cu care România se confruntă. USR îşi reafirmă susţinerea pentru principiile şi valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât şi în Europa”, mai spune formaţiunea în comunicat.

Preşedintele USR Cătălin Drulă anunţă că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie şi că a decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.
 
Ea a fost criticată atît de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa departid, Clotilde Armand.
 
Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat ”în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.