Biroul executiv al PNL a adoptat luni modificarea statutului formaţiunii, în sensul că preşedinţii de filiale judeţene pot fi demişi cu o majoritate de simplă de voturi. Până acum, demiterea acestora se făcea cu două treimi din voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din parid, propunerea de modificare a statutului a fost adoptată cu 26 de voturi "pentru", cinci voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Modificarea a fost propusa Ludovic Orban şi a fost susţinută puternic de Ilie Bolojan şi Raluca Turcan, în timp ce Cristian Buican, Iulian Dumitrescu, Gigel Ştirbu şi Cristian Buşoi au votat împotrivă.

Potrivit articolului 86 de statutul PNL, care defineşte atribuţiile Biroul Politic Naţional (BPN), se arată că acesta "poate hotărâ demiterea preşedinţilor BPJ şi/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN".

Forma adoptată acum de Biroul executiv permite demiterea preşedinţilor de filiale judeţene cu majoritatea simplă de voturi.

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, pe ordinea de zi se află şi modificarea statutului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.