Lucian Şova, propus pentru conducerea Ministerul Transporturilor, a fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) în Guvernul Mihai Tudose. Acesta a ocupat totodată mai multe funcţii în cadrul Ministerului Economiei şi în Ministerul Transporturilor, el fiind promovat la Bucureşti de la Bacău, în perioada guvernului Năstase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Şova este născut la 31 mai 1960 şi se află la al doilea mandat de deputat.

Primul mandat de deputat PSD l-a avut în perioada 2012-2016, când a ocupat funcţia de secretar în cadrul comisiei pentru Transport şi Infrastructură din cadrul Camerei Deputaţilor, pe care o ocupă şi în prezent.

În iulie 2015, DNA a întocmit un dosar penal pentru deputaţii PSD Bacău Lucian Şova si Iulian Iancu pentru ”folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase”. Dosarul a fost clasat de DNA în iunie 2017.

În perioada 2010- 2012 a fost preşedintele consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean Bacău.

În aceeaşi perioadă, Şova a fost consilierul managerului general din cadrul Cominfortrans Bacău, companie la care mai fusese şi în perioada 1991-2000 manager general.

Între octombrie 2009 şi octombrie 2010, Şova a fost consilierul personal al ministrului Economiei de la vremea respectivă, Adriean Videanu, după ce anterior, adică în perioada martie 2009-octombrie 2009, fusese secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

În perioada ianuarie 2002- iulie 2005, Şova a fost director general al Departamentul Transporturi Rutiere, din cadrul Ministerul Transporturilor , Construcţiilor şi Turismului.

Lucian Şova a terminat Facultatea de inginerie Mecanică, specialitatea Autovehicule Rutiere, Universitatea din Braşov, la care se adaugă mai multe cursuri de masterat.

Deputatul PSD Lucian Şova a depus în luna octombrie 2016 la Senat o propunere legislativă prin care se introduce sistemul de co-voiajare, în cazul persoanelor private care doresc să împartă costurile călătoriei cu un autoturism, pentru acest tip de transport urmând a se putea închiria şi platforme digitale care să faciliteze utilizarea acestui tip de serviciu.

Lucian Şova a cumpărat în 2006, împreună cu Florin Turturică, un teren cu o suprafaţă de 10.000 mp în comuna Limanu, judeţul Constanţa. Acesta a mai cumpărat în 2005 o locuinţă cu o suprafaţă de 44 mp pe Calea Griviţei din Bucureşti.

Valoarea conturilor curente ale sale depăşeşte 63.000 lei. Potrivit declaraţiei de avere semnată în martie 2017, Şova mai are un depozit bancar de peste 31.000 de lei. Acesta mai are o participaţie de 53,34% din Cominfotrans SA, în valoare de 48.000 de lei, o cotă de 1% din Regional Romplines SRL şi o participaţie de 35% din Niso Transeurope.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.