La reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a îndemnat ca premierul să facă mai rapid o evaluare în acest sens, au declarat surse din partid pentru News.ro. Ludovic Orban a explicat că răspunderea politică pentru Voiculescu aparţine USR-PLUS şi este necesară funcţionarea coaliţiei de guvernare, în vederea numirii conducerilor SRTv, SRR, CNA şi negocierea PNRR, au adăugat sursele citate. Liderul PNL le-a spus liberalilor să aibă grijă la ce comunică în spaţiul public şi i-a atras atenţia lui Ben Oni Ardelean pentru postarea pe Facebook în care cerea demiterea ministrului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor din PNL, Ben Oni Ardelean a cerut demisia lui Vlad Voiculescu şi a precizat că PNL trebuie să se delimiteze radical de acesta, iar premierul Florin Cîţu ar trebui să facă o evaluarea mai repede.

Ludovic Orban a replicat că ar avea 100 de motive să îl critice pe ministrul Sănătăţii, însă coaliţia trebuie să funcţioneze, iar răspunderea politică cu privire la Voiculescu este a USR-PLUS. Liderul PNL a explicat că este necesară coeziunea în coaliţie pentru a numi conducerile SRTv, SRR, CNA, plus că este necesară pentru negocierea PNRR, precizând că liberalii nu se pot face de râs.

Rareş Bogdan a precizat că evenimentul de la Spitalul Foişor a arătat foarte rău public, au adăugat sursele liberale, pentru News.ro. El a mai spus că secretarul de stat Andreea Moldova a vorbit mai mult ca ministrul Sănătăţii sau premierul, iar Raed Arafat a părut că a avut o atitudine uşor superioară şi acesta pare rupt de realitate.

Orban le-a atras atenţia liberalilor să aibă grijă la ce vorbesc public, deoarece presa se va agăţa de acest lucru pentru a crea un conflict. Liderul PNL l-a certat pe Ben Oni Ardelean pentru postarea pe Facebook prin care a anunţat că va cere în BEX să fie demis Vlad Voiculescu şi pentru faptul că a cerut la şedinţa PNL acest lucru.

Marian Petrache, vicepreşedinte regional şi membru în BEX al PNL, a precizat că trebuie tranşată chestiunea în coaliţie deoarece altfel „boala lungă duce la moarte sigură”.

Orban a subliniat că premierul decide cu privire la remanieri, după ce poartă discuţii în coaliţie. El a adăugat că trebuie să existe o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis fiindcă el semnează decretul referitor la demisia unui ministru, au mai spus sursele din PNL. 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor - de unde pacienţii au fost evacuaţi noaptea pentru a fi transformat în spital COVID - că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi a opiniei publice. El a criticat faptul că ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut declaraţii de presă simultan cu premierul, exprimându-şi speranţa că a fost vorba despre o eroare de comunicare a echipelor celor doi. Despre Raed Arafat a afirmat că ar trebui să înţeleagă că nu există oameni care au doar calităţi şi că poate este obosit şi trebuie să exerseze ce înseamă empatia.

Florin Cîţu a declarat, întrebat duminică dacă îl va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, în contextul în care unii liberali au afirmat că vor propune acest lucru, că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate. 

Şeful Guvernului Florin Cîţu a declarat, duminică, întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, că „aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor, aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei şi fiecare pacient are legătură cu Ministerul Sănătăţii”.
 
Chestionat cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul de la Spitalul Foişor, premierul a replicat: „Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CNCCI şi vă spun şi dumneavostră nu cred că este normal după ce se ia o decizie să intervină premierul să vorbească şi primarul Bucureştiul, să vorbească şi cu managerul şi cu managerul de la DSP. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.