Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marţi, că alianţele electorale participă la această etapă de completare a birourilor electorale de circumscripţie doar dacă în alcătuirea acestora nu intră partide politice sau alianţe politice care au reprezentant în respectivele birouri electorale ca urmare a completării acestora în primele două etape de completare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totodată, pentru ordonarea descrescătoare a numărului de candidaturi depuse într-o circumscripţie electorală în etapa a treia de completare a biroului electoral constituit la nivelul acesteia, la nivelul circumscripţiilor electorale judeţene se vor avea în vedere doar candidaturile depuse pentru consiliile judeţene şi pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, la nivelul circumscripţiei electorale a municipiului Bucureşti se vor avea în vedere doar candidaturile depuse pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, iar la nivelul circumscripţiilor electorale comunale, orăşeneşti, municipale sau de sector al municipiului Bucureşti, se vor avea în vedere doar candidaturile depuse pentru consiliile locale şi funcţiile de primar de la nivelul respectivelor circumscripţii”, mai arată decizia BEC.

Conform sursei citate, „în caz de egalitate a numărului de candidaturi, departajarea pentru completarea locurilor vacante din cadrul birourilor electorale de circumscripţie se face prin tragere la sorţi”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.