Biroul Electoral Central anunţă, joi, că 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 7 candidaţi independenţi s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Printre independenţi se află şi Şoşoacă Dumitru-Silvestru, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, dar şi medicul şi cercetătorul Octavian Jurma şi Nicu Ştefănuţă. Printre partidele care s-au înscris în cursa pentru Parlamentul European se află Alianţa România Socialistă, Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Patrioţilor, Partidul Noua Românie sau Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anuI 2024 (BEC) a informat într-un comunicat că, în data de 10 aprilie la ora 24:00, s-a încheiat perioada de depunere şi înregistrare a candidaturilor la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024.

BEC precizează că urmează să se pronunţe privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor.

Termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 29 aprilie 2024.

Potrivit BEC, lista candidaturilor depuse şi înregistrate la BEC pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024 este următoarea:

Formaţiuni politice

1.Alianţa Electorală PSD PN L

2.Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei

3.Alianţa România Socialistă

4.Alianţa AUR

5. Partidul S.O.S. România

6.Partidul Alternativa Dreaptă

7.Partidul Diaspora Unită

8.Partidul Umanist Social Liberal

9.Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER)

10.Partidul Oamenilor Liberi

11.Uniunea Democrată Maghiară din România

12.Partidul România Mare

13.Partidul Noua Românie

14.Partidul Patrioţilor

15.Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache

Candidaţi independenţi

1.Jurma Paul-0ctavian

2.Pîrvănescu Paula-Marinela

3.Gheorghe Vlad-Dan

4.Mustăţea Ilie-Cătălin

5.Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel

6.Mîndru Petru

7.Şoşoacă Dumitru-Silvestru

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.