Traian Băsescu vrea anularea celor 108 modificări aduse Legii educaţiei nr. 1/2011, cunoscută şi ca Legea Miclea - Funeriu, fostul şef al statului susţinând că aceste modificări menţin "vechile practici din educaţie în care în centrul sistemului se află interese de grup, interese sindicale, şi nu interesul elevului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PMP, Traian Băsescu, a afirmat, joi seară, la Ploieşti, că unul dintre obiectivele PMP este acela de a aduce Legea educaţiei nr. 1/2011 la forma sa iniţială prin anularea celor 108 modificări aduse acesteia după adoptare.

"Obiectivul nostru este ca Legea 1/2011 să fie adusă la forma iniţială, anulate cele 108 modificări aplicate legii şi lăsată legea să funcţioneze timp de cinci ani. Cu certitudine se va schimba faţa învăţământului", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului susţine că prin modificările aduse Legii 1/2011 s-a revenit "la vechile practici din educaţie în care în centrul sistemului de educaţie se află interese de grup, interese sindicale, interese de a menţine posturi ocupate cu oameni nepregătiţi în detrimentul interesului elevului", a spus Băsescu.

Preşedintele PMP i-a criticat şi pe liderii sindicatelor din sistemul de învăţământ despre care a spus că nu ţin cont de interesul elevului, ci de interesele lor, ale universităţilor şi ale profesorilor.

"Uitaţi-vă la liderii sindicali din educaţie pe care îi vedeţi toată ziua la televizor. I-aţi auzit vreodată vorbind de interesul elevului, ei vorbesc doar de interesele lor, de interesele universităţilor, de interesele cadrelor didactice. Dar trebuie să înţelegem, pentru Dumnezeu, nu cadrul didactic este în centrul sistemului de educaţie, ci copilul. Cadrul didactic este omul pus de stat să servească pregătirea copilului", a mai spus Băsescu.

El a apreciat că actualul sistem de educaţie are aceleaşi "metehne" pe care le avea înainte de 1989, criticând faptul că elevul nu este implicat în procesul de predare şi că profesorii îşi fac datoria "ca nişte funcţionari".

Băsescu a spus că nu îi critică pe dascăli, ci sistemul şi că, în opinia sa, varianta iniţială a Legii 1/2011, concepută după model finlandez, este cea mai bună soluţie pentru reformarea acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.