Liderul PMP Traian Băsescu a declarat marţi, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al partidului, că situaţia creată în sistemul judiciar arată că justiţia este incapabilă să se autoadministreze şi a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei şi şeful CSM trebuie să ia măsuri urgent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pare că s-a ajuns la punctul la care justiţia demonstrează că, deşi are o legislaţie care o obligă la acest lucru, în fapt este incapabilă să se autoadministreze. Nu este posibil ca într-un sistem de justiţie care trebuie să fie respectat să se întâmple atâtea lucruri contradictorii câte se întâmplă acum în interiorul sistemului. Nu e vorba de atacurile oamenilor politici. Vorbim strict despre acţiuni ale magistraţilor împotriva magistraţilor”, a afirmat Traian Băsescu.

El consideră că ceea ce se întâmplă acum în justiţie este rezultatul ”setei de putere a unor magistraţi”, dar şi al legislaţiei şi cere preşedintelui Klaus Iohannis, ministrul Justiţie şi preşedintelui CSM să ia măsuri urgente.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Eu cred că ministrul Justiţiei, preşedintele şi CSM-ul trebuie să ia urgent măsuri. De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive, dar este clar pe de o parte setea de putere a unor magistraţi, o sete iraţională. Pe de altă parte, construcţia de falsă glorie pentru unii magistraţi, pe de altă parte faptul că prin legislaţie nu am protejat judecătorii de abuzurile procurorilor. Şi vă asigur că, aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor împotriva lor, la fel sunt şi judecători care simt sau trăiesc cu psihoza abuzurilor pe care în orice clipă le poate face un procuror asupra unui judecător”,  a arătat Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.