Liderul PMP Traian Băsescu scrie pe Facebook că nu o cunoştea pe Sevil Shhaideh, dar imediat ce a aflat de nominalizarea ei şi-a sunat ”finii” tătari şi cunoştinţele din comunitatea turco-tătară şi a constatat că aceasta are ”o reputaţie impecabilă”. ”De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea. Nu fiţi parte a unui joc politic ce nu vă aparţine”, adaugă Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru doamna Sevil Shhaideh. Doamnă, recunosc faptul că nu vă cunosc şi dacă, până astăzi, v-aş fi întâlnit pe stradă, n-aş fi ştiut cine sunteţi”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El spune că, imediat ce a aflat de nominalizarea acesteia, a sunat la Constanţa.

”Mi-am sunat finii tătari (eu le spun fini, ei îmi spun naşu dar şi unii, şi alţii, ştim că la căsătoria lor am fost martori), mi-am sunat cunoştinţe din comunitatea turco-tătară din Constanţa. Toţi au vorbit extraordinar de frumos despre dumneavoastră”, continuă liderul PMP.

În final, mesajul lui Traian Băsescu pentru Sevil Shhaideh este: ”Aveţi o reputaţie impecabilă. De aceea, vă rog, nu acceptaţi nominalizarea. Nu fiţi parte a unui joc politic ce nu vă aparţine”.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice şi a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deţinut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării.

Anterior numirii în administraţia centrală, a fost, timp de aproape 20 de ani, director în Consiliul Judeţean Constanţa.
 
La momentul numirii ei în Ministerul Dezvoltării, a apărut informaţia conform căreia Liviu Dragnea i-ar fi fost naş, însă liderul PSD a negat, precizând că în religia musulmană nu există naşi şi că el doar a fost martor, alături de alţii, la căsătoria acesteia.
 
Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adică după numirea la conducerea Ministerului Dezvoltării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.