Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că premierul Sorin Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă guvern şi că acesta ar trebui ca până mâine dimineaţă să desemneze noi membri în Cabinet, care să aibă carnet de membru PSD sau ALDE, pentru a nu se schimba configuraţia politică a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat Guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte precizează şi ceea ce ar trebui să facă, în opini sa, Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov şi Dragnea ca să îşi prezinte demisia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”1. Inventariază lista miniştrilor PSD si ALDE care au demisionat. 2. Caută şi nominalizează miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament). 3. Inaintează lista miniştrilor demisionari şi lista miniştrilor propuşi în cabinet către Preşedintele Iohannis”, scrie Băsescu.

El susţine, totodată, că aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. ”Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României”, adaugă liderul PMP.

”Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic. Dacă Grindeanu nu îşi face guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc”, mai scrie Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.