Liderul PMP Traian Băsescu a calificat sâmbătă "revoluţia fiscală" drept "un spectacol riscant şi mincinos" în care PSD şi Guvernul speră că propaganda va acoperi tot ceea ce nu au făcut şi minciunile din campania electorală ceea ce se va răsfrânge asupra populaţiei. Fostul preşedinte a declarat că "România este jucată şi lăsată în seama hazardului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Într-adevăr este o revoluţie, indiscutabil, însă o revoluţie pentru care România este jucată şi lăsată în seama hazardului", a afirmat fostul şef al statului, apreciind că "nu există nicio justificare să schimbi peste noapte funamdamental Codul Fiscal, în condiţiile în care România merge pe creştere economică, este adevărat, stimulată de consumul excesiv".
 
El a criticat reducerea taxelor pe venit de la 16% la 10% într-un moment de creştere economică.
 
"Sigur, pentru cetăţeni e bine, dar asta va accelera consumul şi implicit inflaţia. (...) Puterea de cumpărare a scăzut cu toată creşterea pensiei. Dacă politica fiscală a fost proastă, mi-a dat la 1 iunie şi pînă la sfârşitul lunii noiembrie s-a dus toată creşterea pe inflaţie şi pe creşteri de preţuri din energie", a argumentat Traian Băsescu, adăugând că dacă este luată în calcul şi creşterea preţului la alimente, nu mai rămâne nimic din ceea ce a însemnat mărirea.
 
"Dar le-a folosit propagandistic: v-am mărit salariile, v-am mărit pensiile. În realitate, puterea de cumpărare a slăbit", consideră fostul şef al statului.
 
El califică drept  "o scamatorie" faptul că anunţata creştere a salariilor de la 1 ianuarie este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuţiilor angajatorului, care vor fi stopate la sursă.
 
"Asistăm la un spectacol riscant şi, dincolo de riscant, mincinos, în care ei speră că propaganda va acoperi tot ceea ce nu au făcut, tot ceea ce au minţit în campania electorală, se va răsfrânge peste populaţie", a conchis Traian Băsescu, aflat la Ploieşti, pentru alegerile interne ale PMP Prahova.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.