Fostul şef al statului Traian Băsescu a declarat, marţi, că decizia Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţională a înfiinţării comisiei de anchetă a directorului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) este absolut corectă, afirmând că nu e treaba Parlamentului să facă asemenea comisii de anchetă pentru un serviciu aflat în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Absolut corectă. Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă o aprobau. Ar fi creat un precedent care să vină pe urmă şi la o comisie specială care să desfiinţeze SRI sau să-l mute, şi la SIE şi aşa mai departe. CCR a procedat absolut corect. Nu e treaba Parlamentului să facă comisii speciale de anchetă pentru un serviciu care este în subordinea CSAT, şi nu a Parlamentului. Ei pot face anchete în ceea ce priveşte SRI, că îl au constituţional sub control, pot face anchete în ceea ce priveşte SIE, că îl au constituţional sub control, dar SPP este sub controlul CSAT”, a spus Traian Băsescu.

Înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Lucian Pahonţu, şi a modului în care acesta ar fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare este neconstituţională, a decis, marţi, Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională a admis sesizările PNL şi USR privind constituirea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care acesta ar fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aporbat în 20 februarie, cu 225 de voturi "pentru" şi 106 voturi "împotrivă", înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetare a activităţii Serviciului de Protecţie şi Pază. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.