Liderul PMP Traian Băsescu îi transmite pe Facebook un mesaj premierului Dacian Cioloş, întrebându-l dacă pe el l-a invitat preşedintele la manifestările de Ziua Naţională şi ce a avut cu Brâncuşi de l-a umilit în ţara lui, fostul şef al statului susţinând că este de competenţa DNA campania pentru ”Cuminţenia pământului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacian, pe tine te-a invitat Preşedintele la Ziua Naţională? Dacian, ai reuşit să-l umileşti pe Brâncuşi în ţara lui. Acum, că te-ai făcut tu de râs cu tot guvernul tău de tehnocraţi nu-i de mirare. Că ai folosit publicitatea pentru Cuminţenia Pământului în nume personal este de competenţa DNA. Că nu prea mai ai cum să returnezi cei 1,2 mil. Euro strânşi din subscripţie, este şi asta o problemă de competenţa DNA. Că ţi-ai asumat o acţiune ilegală de achiziţie a unei opere de artă care oricum nu putea fi scoasă din ţară, iar este o problemă a DNA. Dar te întreb eu amical: ce ai avut cu Brâncuşi? De ce l-ai umilit în ţara lui?”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

”Şi cum ziceai ? Că vrei să mai fii premier patru ani? Nu mai bine încercăm cu bectelista Clotilde Armand sau poate cu Regina CA-urilor Oana Bâzgan ambele de la partidul lui Nicuşor? Că tu oricum, după cum ai declarat, nu te regăseşti nici în PNL şi nici în USR”, continuă liderul PMP.

Liderul PSD Liviu Dragnea afirmă că are informaţii, încă neconfirmate, că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii legate de achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului". În replică, ministrul Culturii Corina Şuteu spune că încă nu au fost ridicate acte de la minister, însă "probabil" procurorii vor veni ca urmare a sesizării pe acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.