Preşedintele USR, Dan Barna, a spus, după votul asupra moţiunii de cenzură, că această zi este un istorică “tristă şi neagră”, în care PSD a decis să facă “bloc comun în jurul unui dublu condamnat penal”. Barna susţine că are surse potrivit cărora Guvernul va adopta o Ordonanţă de urgenţă prin care li se va permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din acest moment, PSD devine un partid infracţional. Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale", a spus Dan Barna.

Acesta a mai spus că are surse potrivit cărora Guvernul va adopta o Ordonanţă de urgenţă prin care li se va permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Executiv.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Avem informaţii că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnaţii penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru. Înţelegem că orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată”, a mai explicat acesta.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, astfel că Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie. Au fost 166 de voturi în favoarea moţiunii şi erau necesare cel puţin 233 de voturi favorabile pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul să fie demis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.