Vicepremierul Dan Barna consideră că primarii au "un rol critic” în ceea ce priveşte succesul campaniei de vaccinare anti-COVID, el pledând şi pentru implicarea partidelor politice, care au structuri foarte bine puse la punct în teritoriu, pentru a-i convinge pe oameni să se imunizeze faţă de infecţia provocată de SARS-CoV-2. "Pentru a-şi obţine voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajele la poarta omului sau la urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de «Votează-mă!», să spună foarte simplu: «Vaccinează-te!»”, afirmă Barna, referindu-se la politicieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul USR-PLUS susţine că primarii şi partidele politice pot avea un rol foarte important în diseminarea mesajelor pro-vaccinare. 
 
"Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni, mult mai aproape de comunităţi, mult mai aproape de oamenii care nu urmăresc emisiunile politice, poate se uită la Taraf TV. Şi atunci trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de poarta şi de casa românilor. În această nouă etapă a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a înfiinţa aceste centre, pentru a anunţa dacă au dificultăţi (...) Primarii au un rol critic şi fac apel şi acum către toţi primarii, de la toate partidele: concentraţi-vă în comunităţile dumneavoastră să convingeţi cetăţeni că vaccinarea este singura soluţie pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toţii. (...) Mai sunt, la fel de bine, şi partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate care la rândul lor (...) să-şi folosească reţeaua pentru această luptă de a convinge cetăţenii să meargă să se vaccineze şi de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada şi de casa oamenilor””, a afirmat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24. 
 
El a menţionat că a discutat deja cu primarii USR pe acest subiect şi că aceştia au reacţionat "exact cum este România”, în sensul în care unii au anunţat că au demarat deja campanii pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, alţii au promis că se vor ocupa, în timp ce alţii au susţinut că aceasta este o decizie care priveşte pe fiecare.
 
"Le-am spus că trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-şi obţine voturile - şi asta e valabil pentru toţi primarii, nu doar pentru cei ai USR-PLUS - pentru a-şi obţine voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajele la poarta omului sau la  urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de «votează-mă», să spună foarte simplu: «vaccinează-te!» Am văzut capacitatea partidelor, în sens foarte larg spun asta, de a ajunge la oameni atunci când au nevoie. Acum România are nevoie să ajungem la oameni cu acest mesaj de vaccinare”, este de părere viceprim-ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.