Preşedintele USR, Dan Barna, s-a referit, marţi, la Raportul MCV, spunând că va fi o provocare pentru viitorul guvern cum "repară" Justiţia şi cum vor fi respectate observaţiile MCV, precizând că în acest domeniu lucrurile au mers "din prost în mai prost".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Barna a fost întrebat, marţi, la finalul consultărilor pe care le-a avut cu PNL, ce părere are despre raportul MCV, spunând că acesta nu este o surpriză. 
 
"Nu e o surpriză şi este o provocare mare pentru următorul Guvern al României. Într-adevăr, e foarte bine că am scăpat de guvernare Dăncilă, am spus încă de ieri că nu USR va fi acela care va împiedica plecarea doamnei Dăncilă, a fost şi pentru noi o prioritate, am ajuns şi suntem, sper eu, la un timp foarte scurt până când acest guvern va deveni istorie la propriu, dar efectele sunt unele foarte, foarte complexe şi va fi o provocare cum reparăm justiţia şi cum respectăm, de aceea este capitolul unu în propunerea noastră de acord politic, este exact respectarea şi conformarea cu observaţiile MCV pentru că într-adevăr lucrurile au mers din prost în mai prost de câţiva ani pe acest domeniu”, a afirmat Dan Barna.
 
Comisia Europeană menţine MCV pentru România, precizând că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi, situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră. De asemenea, evoluţia situaţiei în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.