Co-preşedintele USR PLUS Barna comentează informaţii potrivit cărora DLAF a sesizat DNA în legătură cu un proiect pe fonduri UE al cărui beneficiar a fost firma sa, afirmând că oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii sale pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Florin Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS. Barna leagă apariţia acestor informaţii de faptul că CCR a dat undă verde moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii mele pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS. Am cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat şi trimis la DNA astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare. Până acum, s-a confirmat că am avut dreptate de fiecare dată când am zis că nu am nimic de ascuns şi nimic de care să mă tem. La singura interacţiune avută direct cu cei de la DLAF, în 11 martie, când am răspuns la solicitarea de clarificări, mi-au transmis că încheiaseră verificările şi vor trimite la DNA constatările. Le-am cerut şi eu sa facă lucrul acesta pentru a încheia această poveste fără sfârşit. Au comunicat şi public acest lucru ca „s-a trimis la DNA”. Astăzi aflu şi eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea iniţială, pentru zile negre şi nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o ştire de genul „s-a trimis la DNA ceva cu Barna””, a scris Dan Barna pe Facebook.
El remarcă faptul că acest lucru se întâmplă ”când avem în linie dreaptă o moţiune care va confirma că actualul premier nu mai are sustinere”.
”Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani.
Între timp în iunie anul acesta DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există şi a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu am nici un fel de calitate în niciunul dintre dosare”, susţine Dan Barna.
În opinia sa, obiectivul este  rezolvarea rapidă a crizei politice şi revenirea la o guvernare stabilă şi eficientă, ”posibilă, însă fără Florin Cîţu”.
”Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eşuată, autor direct şi moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor şi al României”, conchide co-preăedintele USR PLUS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.