Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut duminică la Parlament că social-democraţii vor racola parlamentari de la toate partidele, inclusiv de la USR, pe care îi vor face membri de partid, în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dânşii (parlamentari de la alte partide – n. r.) îşi exprimă opţiunea să voteze moţiunea şi chiar unii parlamentari să devină membri PSD. De la absolut toate partidele. Sã ştiţi cã chiar şi la USR câţiva sunt oameni rezonabili şi oameni maturi (...) Strategia PSD este ca atunci când sunt oameni valoroşi să aibă porţile deschise (...) Tot timpul au fost porţile deschise. Nu pot să dau un numpr exact. Noi cu siguranţă şi fără dânşii avem cvorumul de 233 (numărul minim de voturi pentru a adopta moţiunea de cenzură – n. red.), dar în acelaşi timp ne preocupă o majoritate solidă după moţiune pentru a avea o guvernare cât mai solidă”, a declarat Nicolae Bădălău.

Întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care nu vor vota moţiunea de cenzură, Bădălău a evitat să spună dacă aceştia vor fi sau nu excluşi din partid.

”Sunt câţiva, doi – trei, din solidaritate faţă de domnul Grindeanu şi mă refer aici la parlamentarii de Timiş, cu toate că şi aici aşteptăm un răspuns, ca dânşii să nu voteze moţiunea. Dar asta nu înseamnă că pleacă din PSD. Eu cred că în momentele importante trebuie să fii solidar cu colegii şi cu partidul. Ne vom gândi ce măsuri vom lua în funcţie de propuneri”, a mai spus Nicolae Bădălău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.