Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, şi-a justificat marţi abţinerea faţă de nominalizarea lui Mihai Tudose pentru postul de prim-ministru explicând că acestuia îi lipseşte anvergura de şef al Guvernului şi a precizat că la votul de învestitură a noului Cabinet va vota ”cu ambele mâini şi cu două bile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Argumentele sunt simple: am avut o îndoială şi o am încă vizavi de anvergura domnului Tudose de a conduce un Guvern (…) Am avut o anumită suspiciune. Colaborarea cu partidul, colaborarea în partea economică, în partea externă, extrem de importantă. Sunt mult mai multe lucruri. Ele nu pot fi punctate, nu pot fi luate punct cu punct, dar, cum să vă spun, eu mă rog să fie doar o părere a mea şi mă rog ca eu să fi greşit şi sunt convins că dacă domnul premier Tudose va depune şi va avea până la urmă şi opozanţi în partid care să-l facă să lucreze mult mai mult şi mult mai bine, lucrurile vor funcţiona bine”, a declarat Nicolae Bădălău.

Preşedintele executiv al PSD a spus că la învestirea Guvernului în Parlament va vota ”pentru” deoarece este în PSD de 27 de ani.

”Cu tot sufletul, cum să votez un Guvern PSD? Cu ambele mâini un Guvern PSD şi cu două bile (…) La votul din plen votăm Guvernul PSD-ALDE. Eu sunt pesedist de 27 de ani şi de 16 ani preşedinte de organizaţie. Cu siguranþã cã votez guvernul”, a mai spus el.

Întrebat care ar fi fost persoana pe care ar fi preferat-o pentru funcţia de prim-ministru, Nicolae Bădălău a spus că şi l-ar fi dorit la şefia Guvernului pe Liviu Dragnea.

”Liviu Dragnea, cu siguranţă. Din păcate, nu a putut să meargă, dar cel mai competent premier pe care putea să-l aibă România în acest moment era Liviu Dragnea şi v-o spun cu toată sinceritatea. România ar fi avut de câştigat”, a spus Bădălău.

Preşedintele executiv al PSD a ţinut să precizeze că şeful partidului nu s-a supărat pe el pentru că nu a votat pentru nominalizarea lui Mihai Tudose, susţinând că în PSD există democraţie şi că PSD e un partid unde, deşi există mai multe poziţii, până la urmă se generează ceea ce este mai bun.

”Liviu a spus şi el că e prietenul meu şi că nu are o problemă vizavi de anumite voturi ale mele”, a susţinut Nicolae Bădălău

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.