Deputatul PNL Gabriel Avrămescu atrage atenţia asupra riscurilor la care ar fi supus judeţul Buzău în cazul unui cutremur de intensitate mare, făcând apel la autorităţi să intervină în mod integrat în vederea creşterii numărului de locuinţe asigurate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform parlamentarului liberal, Buzăul, judeţ aflat în zona seismică Vrancea, este vulnerabil în cazul unui cutremur puternic, asemenea celui înregistrat recent în Turcia. Deşi se află într-o zonă cu riscuri importante în caz de seism, BUzăul are un număr neglijabil de locuinţe asigurate, abia depăşind 14 procente.

"Judeţul Buzău, deşi unul dintre cele mai expuse la riscuri catastrofale precum cutremurul, are un număr neglijabil de locuinţe asigurate. Dacă media la nivel naţional este de 20%, în judeţul Buzău situaţia este cu adevărat gravă, numărul asigurărilor abia dacă depăşeşte 14%, conform datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor. Altfel spus, în cazul unui cutremur puternic, Buzăul riscă să fie o imagine ca de început de apocalipsă, aşa cum vedem zilele acestea la televizor, în Turcia, fără a exista posibilitatea de despăgubire pentru locuitorii judeţului", susţine deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

Conform parlamentarului buzoian, este nevoie de colaborarea tuturor factorilor interesaţi pentru a pune pe hârtie şi implementa un proiect de impact, o analiză actualizată a clădirilor şi o campanie de informare la nivel local, în vederea creşterii numărului de locuinţe asigurate.

"Buzăul este locul în care oamenii riscă să rămână în stradă în caz de cutremur. Nu putem lăsa Buzăul pradă distrugerii, trebuie să acţionăm acum, timpul nu iartă pe nimeni!", mai spune Avrămescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.