Avocatul Gheorghe Piperea a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului, precizând că nu vrea să acapareze atenţia publică şi să devieze programul administraţiei. Anunţul său este făcut după ce într-o postare pe Facebook s-a întrebat de ce liderul social-democrat Liviu Dragnea, urrmărit penal, nu demisionează pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia. Piperea precizează că nici prim-ministrul şi nici vreun membru al partidelor aflate la guvernare nu i-au cerut demisia, iniţiativa aparţinându-i.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord. Motivul este că nu vreau să acaparez atenţia publică si să deviez, chiar şi pentru câteva ore, programul administraţiei", scrie el într-o postare pe Facebook.

Piperea consideră că mai importante si urgente sunt codul fiscal şi legile justiţiei, "plus condiţiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiţii care se anunţă a fi aspre în 2018". 

"Precizez că nu premierul şi nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Iniţiativa mi-a aparţinut. Cine şi-a imaginat că sunt manipulabil, s-a înşelat. Rămân acelaşi", încheie el.

Piperea deţine funcţia de conslier onorific al premierului din 20 iulie.

Într-o postare anterioară, avocatul se întreabă de ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu demisionează pentru a putea "să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor", el întrebându-se, de asemenea, cât timp vor mai polua agenda publică problemele personale ale unui singur om, "hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener".

"Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor?", a scris Piperea, luni, pe Facebook.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.