Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, deţine împreună cu soţia sa, potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Guvernului, două terenuri în judeţul Braşov, un apartament şi o casă, un autoturism marca Audi, ceasuri pe peste 10.000 de euro şi nu are bani în conturi, împrumuturi sau datorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, este primul dintre miniştrii Cabinetului Sorin Grindeanu care şi-a făcut publică declaraţia de avere.

Astfel, potrivit documentului, datat 10 ianuarie 2017, Meleşcanu deţine împreună cu soţia sa două terenuri în Budila, judeţul Braşov, unul forestier de 4,5 hectare şi unul agricol de 5.200 mp, ambele dobândite de soţia sa prin moştenire.

Ministrul de Externe deţine şi un apartament de 127 mp. în Bucureşti, iar soţia sa are o casă în Chiajna, judeţul Ilfov, de 520 mp. 

De asemenea, Meleşcanu are un autoturism marca Audi pe care l-a cumpărat în 2006.

La capitolul bijuterii, ministrul de Externe a declarat că deţine cinci ceasuri de lux a căror valoare depăşete 10.000 de euro, dobândite între anii 1970 şi 2015.

Totodată, potrivit declaraţiei sale de avere, Meleşcanu nu are bunuri mobile a căror valoare depăşeşte 3.000 de euro fiecare şi bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni.

El nu are nici conturi sau depozite bancare care să depăşească 5.000 de euro, investiţii sau împrumuturi acordate şi nici datorii.

Meleşcanu a încasat în 2016 din activitatea de profesor, în cadrul a două facultăţi, aproximativ 100.000 de lei, iar soţia sa din activitatea de expert în Ministerul Economiei 19.800 de lei. 

Din pensia de la Ministerul de Externe, Meleşcanu a obţinut anul trecut peste 80.000 de lei. Şi indemnizaţia de la Parlament i-a adus ministrului de Externe un venit de 49.177 de lei în 2016, iar soţia sa a primit de la fabrica de avioane din Craiova, ca administrator delegat, peste 30.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.