Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că a transmis invitaţii către ministrul de Interne Lucian Bode şi ministrul Educaţiei Ligia Deca pentru a participa, miercuri de la ora 14.00, la audieri în Comisia pentru abuzuri din Senat în legătură cu percheziţiile de la şcoala din Jilava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia, condusă de senatoarea AUR Rodica Boancă, s-a autosesizat în urma apariţiei în presă a informaţiilor referitoare la situaţia petrecută la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Jilava, judeţul Ilfov, arată comunicatul de presă al partidului.

Poliţiştii de la IPJ Ilfov au organizat o acţiune de verificare a elevilor, pentru a se stabili dacă elevii au la ei obiecte periculoase, iar mai mulţi părinţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că elevii au fost speriaţi şi trataţi ca nişte infractori.

Audierea survine după ce senatoarea AUR a efectuat o vizită inopinată la sediul şcolii, în data de 1 noiembrie, pentru a discuta direct cu cei implicaţi în scandal. Ea i-a găsit acolo pe şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, o inspectoare de Limbi moderne, viceprimarul şi şeful Poliţiei Locale, care o forţau pe directoare să recunoască faptul că avea la cunoştinţă despre intervenţie, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.