Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) trage un semnal de alarmă cu privire la boicotarea şi tergiversarea de către PSD şi PNL a lucrărilor Comisiei de anchetă asupra achiziţiilor din pandemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La iniţiativa AUR, în Parlamentul României s-a format comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei. Actuala coaliţie boicotează lucrările acestei comisii. Comisia este înfiinţată printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor în 2021! Au fost desemnaţi membri din partea PNL, ultimul domnul Tudor Polak, abia în noiembrie 2022! A avut o conducere desemnată abia în 20 decembrie anul trecut! Ieri trebuia să se desfăşoare şedinţa prin care adoptăm regulamentul şi convocăm primele persoane la audieri. Domnul deputat Florin Roman, care a tergiversat intenţionat crearea acestei comisii, a invocat faptul că această comisie deja şi-a depăşit termenul de funcţionalitate şi trebuie să ceară în Biroul Permanent o prelungirea acestui termen. Trei luni de zile, în care nu a avut conducere şi regulament, nu a funcţionat, dar domnul Florin Roman spune că a ieşit din termen”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, joi într-o conferinţă de presă, potrivit unui comunicat al partidului.

George Simion susţine că AUR a vrut să solicite în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor prelungirea cu 60 de zile a termenului de funcţionare al comisiei, însă reprezentanţii PSD şi PNL au refuzat.

„Au spus că a venit hârtia abia azi şi să o lăsăm pentru Biroul Permanent de luni. Astăzi este miercuri! Miercuri, joi, vineri şi prima parte din ziua de luni, această comisie putea să funcţioneze. Este, sper, ultima oară când acuz public felul în care PSD şi PNL tergiversează lucrările acestei comisii. Măcar dacă sunt bine plătiţi, parlamentarii să vină la muncă şi să facă ceea ce le cer românii”, a mai spus preşedintele AUR.

Potrivit lui George Simion, există informaţii că inclusiv un consilier al ministrului Bode este implicat într-un dosar penal cu privire la achiziţii de măşti.

„Dincolo de UNIFARM, dincolo de ROMARM, se ajunge şi la consilieri şi, cu siguranţă, se va ajunge şi la miniştri dacă suntem lăsaţi să îi chemăm la audieri”, a precizat liderul AUR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.