Reprezentanţii AUR au precizat că singurii care vor pierde în urma comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, pe 9 iunie, sunt chiar Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu,„ liderii noului Partid Comasat Român – PSDNL”. Aceştia acuză că Ciucă şi Ciolacu i-au minţit pe români, zicându-le că prin comasarea alegerilor va fi făcută economie la buget, însă preşedintele AEP Toni Greblă a ieşit să spună, nonşalant, că autorităţile nu au impact bugetar pentru acest demers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au sperat până în ultimul moment că făcând acest gest vor elimina AUR din sfera politică. S-au înşelat! Singurii care vor pierde de pe urma acestei comasări sunt chiar Ciucă şi Ciolacu, liderii noului Partid Comasat Român – PSDNL. I-au minţit pe români spunându-le că prin comasare vor face economie la buget! Îl vedem acum pe Toni Greblă, groparul Constituţiei, cum spune nonşalant că autorităţile nu au un impact bugetar pentru acest demers” au transmis reprezentanţii AUR, într-un comunicat de presă.

„Cu alte cuvinte, a recunoscut că iniţiativa este doar o oportunitate politică pentru PNL şi PSD de a elimina concurenţa”, a completat sursa citată.

Reprezentanţii AUR le-a utransmis liderilos PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu că „vom merge până la capăt, ne vom adapta la orice tip de alegeri, la termen sau comasate şi, ce e cel mai important, le vom câştiga!”.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, fiind actul normativ care comasează alegerilor europarlamentare cu localele în data de 9 iunie. Astfel, perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie va începe la data de 12 martie 2024 şi se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, prevede OUG.

Preşedintele AEP Toni Greblă a precizat că un element de noutate este pentru votul în străinătate şi anume listele suplimentare care erau consemnate cu pixul sunt acum consemnate electronic, prin Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV). Astfel lista suplimentară pentru cetăţenii români din străinătate e generată electronic, ceea ce duce la economisirea timpului şi păstrarea acurateţii, a mai explicat Greblă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.