Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcţie pe ministrul Energiei Virgil Popescu, înainte ca votul la moţiunea simplă împotriva sa să fie dat, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu este principalul responsabil pentru facturile aberante pe care le plătesc astăzi românii şi nu mai poate ocupa nicio clipă această funcţie, mai arată sursa citată.

„De asemenea, asupra sa planează grave suspiciuni de corupţie. În 2021, Popescu a încercat să încredinţeze contracte fără licitaţie în valoare de aproape 600 milioane de euro, prin PNRR, unui cunoscut afacerist apropiat de PNL”, conform comunicatului de presă. AUR cere PSD să nu gireze incompetenţa şi corupţia la vârful Guvernului Ciucă şi să susţină retragerea sa din funcţie în şedinţa coaliţiei de marţi.

Totodată, AUR reiterează faptul că singura soluţie la criza actuală a preţurilor la energie este revenirea la piaţa reglementată, până când condiţiile concurenţiale vor fi depline.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a făcut o solicitare către conducerea Camerei Deputaţilor în care cere să îi se pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple, când liderul AUR George Simion a venit la tribună şi l-a agresat fizic.

Ministrul a anunţat deja că va depune plângere penală pe numele copreşedintelui AUR. Votul final asupra moţiunii simple împotriva lui Virgil Popescu urmează să fie dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.